• 500 g zvěřiny
• 50 g slaniny
• 1 klobása
• 3 cibule
• 3 stroužky česneku
• 4 brambory
• kysané zelí
• hrst pohanky
• sůl
• celý pepř
• kmín
• ocet
• cukr
• cca 50 g pikantního tvrdého sýra
Maso nakrájíme na menší kostky, dáme do pekáče, přidáme nadrobno nakrájenou slaninu, cibuli, česnek, celý pepř a kmín, osolíme, podlijeme vodou a dáme péct do trouby.
V dalších nádobách připravíme obvyklým způsobem kyselé zelí, uvaříme oloupané a na kostičky nakrájené brambory a pohanku uvaříme doměkka.
Pak smícháme brambory, pohanku a zvěřinu i s výpekem, prohřejeme a podle potřeby dochutíme.
Na talíř servírujeme věnec kyselého zelí, na něj navršíme směs a ozdobíme opečenou klobáskou a nastrouhaným sýrem.