• 300 g kančí panenky nebo kýty
• 100 g slaniny
• 1 velká cibule
• 2 stroužky česneku
• 1 řapíkatý celer
• 150 g hlívy ústřičné
• 200 ml smetany na šlehání
• čerstvý tymián
• sůl
• pepř
• olivový olej
• 250 g špeclí
Kančí maso nakrájíme na malé kousky, cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, slaninu nakrájíme na kostičky, hlívu nakrájíme na proužky a celer na kostky.
V pánci na trošce oleje rozškvaříme nakrájenou slaninu, přidáme maso a smažíme.
Po chvíli osolíme, opepříme, podlijeme troškou vývaru a pomalu dusíme.
Až je maso téměř měkké, vydusíme na tuk, přidáme cibuli, česnek, hlívu a celer, zasypeme lístečky tymiánu a chvíli smažíme.
Pak podlijeme trochou vývaru a přikryjeme pokličkou.
Až jsou maso, hlíva i celer měkké, zalijeme smetanou a ještě chvíli povaříme.
Špecle uvaříme podle návodu na obalu a lehce promícháme se lžící olivového oleje.