• 400 g masa ze zvěřiny
• 150 g žampionů
• 40 g másla
• 40 g hladké mouky
• 125 ml mléka
• 4 vejce
• 3 lžíce madeiry
• sůl
• pepř
• špetka mletého hřebíčku
• olej
Máslo rozpustíme, až zezlátne, smícháme jej s moukou a necháme krátce zpěnit.
Přidáme mléko, necháme vzkypět a dáme vychladnout.
Houby očistíme, omyjeme, osušíme, nakrájíme najemno, přidáme do moučné kaše a smícháme se 2 vejci a madeirou.
Maso umeleme, společně s kořením přidáme do houbové směsi a dochutíme.
Ze směsi tvoříme asi 2 cm silné krokety, které obalujeme postupně v rozmíchaných vejcích a strouhance a necháme krátce odpočinout v chladu.
Pak smažíme na oleji do zlatova.