• 400 g zvěřinového masa s kostí (krk + pupky + žebra)
• 1 cibule
• 100 g kořenové zeleniny
• 1 vejce
• 1 lžíce hrubé mouky
• půl housky
• sůl
• celý pepř
• muškátový oříšek
• petrželka
Maso vložíme do osolené vody s celým pepřem a překrojenou cibuli a zvolna vaříme doměkka.
Vzniklý vývar přecedíme.
Uvařené maso zbavíme kostí, umeleme najemno, přidáme vejce, hrubou mouku, na drobné kostičky nakrájenou půlku housky, najemno nasekanou petrželku a malé množství nastrouhaného muškátového oříšku a promícháme.
Ze směsi tvoříme malé knedlíčky.
Přecezený vývar přivedeme do varu, vložíme na jemné nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu a připravené knedlíčky a zvolna povaříme.