• 500 g zvěřiny (srnčí nebo divočák)
• 500 g vepřového boku
• 50 g másla
• 1 větší cibule
• 2 vejce
• sůl
• pepř
• bobkový list
• 500 g neškvařeného vepřového sádla
• 150 g sušených švestek
• 100 g vlašských ořechů
• 3 lžičky zavařených brusinek
• 3 lžičky rybízové marmelády
• 2 dcl bílého vína (rulandské šedé)
• 2 cl hruškovice
Do hrnce nebo pánve dáme máslo a na něm osmahneme zvěřinu i bok nakrájené na větší kostky.
Po několika minutách osolíme, přikryjeme a za občasného míchání dusíme.
Až se veškerá tekutina odpaří a kousky se začnou připékat, přidáme víno a ještě chvíli dusíme, než se tekutina odpaří.
Pak necháme kousky masa vychladnout.
Malý pekáč vyložíme plátky syrového vepřového sádla tak, aby bylo dno i boky zcela zakryté.
Na plátky sádla rozmístíme bobkové listy.
Vychladlé maso a cibuli umeleme, přidáme vejce, švestky a ořechy nakrájené na proužky, zavařené brusinky, rybízovou marmeládu a mletý pepř, podle chuti osolíme a vmícháme hruškovici.
Směs vložíme do pekáče na rozložené plátky sádla a rozprostřeme ji po celé ploše až do krajů.
Seshora opět položíme bobkové listy a zakryjeme zbylými plátky sádla.
Pekáč přikryjeme, vložíme do většího pekáče, zalijeme vodou tak, aby byl pekáček asi ze dvou třetin ponořen a aby voda nemohla ani při varu vniknout k masu, dáme do trouby a při teplotě 175°C pečeme ve vodní lázni asi 1,5 hodiny.
Pak vyjmeme a necháme do druhého dne zcela vychladnout a odležet.