Kuchařské recepty pro každého

Ztracená vejce s fazolovými lusky na smetaně

Potřebujeme tyto suroviny:
4 vejce
1 zmrazené fazolové lusky
hovězí vývar
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
2 žloutky
1 zakysaná smetana
stejný díl vody a octa
sůl
vinný ocet
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Vodu a ocet přivedeme k varu, do vroucí vody opatrně pouštíme rozklepnutá vejce a vaříme asi 4 minuty.
Pak je vyjmeme.
Na fazolové lusky nalijeme trochu hovězího vývaru a vinného octa a povaříme.
Do jiného hrnce dáme máslo, hladkou mouku, jeden nebo dva žloutky a rozmícháme se zakysanou smetanou.
Povařené lusky zalijeme smetanou, zamícháme a ještě chvilku vaříme.
Ztracená vejce s fazolovými lusky podáváme s bramborami.
Ztracená vejce s fazolovými lusky na smetaně
Ztracená vejce s fazolovými lusky na smetaně