• 3 roštěnky
• olej na opečení
• 1 vrchovatá lžíce sádla
• 1 cibule
• 1 lžíce hořčice
• cca 5 lžic hladké mouky
• 1 kostička hovězího masoxu
• 3 vrchovaté lžíce zakysané smetany
• 20 dkg kyselých okurek
• voda
• sůl
• pepř
Maso omyjeme, osušíme, na stranách nařízneme, naklepeme, opepříme a z obou stran osolíme.
Posypeme hladkou moukou a rychle opečeme na rozpáleném oleji.
Opečené maso si zatím dáme stranou.
Na sádle zpěníme cibuli, přidáme 2 vrchovaté lžíce hladké mouky a mícháme dohněda.
Přidáme asi 3,5 dl vody, ve které jsme si rozmíchali masox, hořčici, přidáme maso a dusíme do měkka.
Při dušení samozřejmě nezapomeneme podlévat.
Měkké maso vyndáme, přidáme nahrubo nastrouhané okurky, smetanu a vaříme až okurky změknou.
Pokud bude potřeba, omáčku zahustíme moukou.