Kuchařské recepty pro každého

Znojemská roštěná

Potřebujeme tyto suroviny:
3 roštěnky
olej na opečení
1 vrchovatá lžíce sádla
1 cibule
1 lžíce hořčice
cca 5 lžic hladké mouky
1 kostička hovězího masoxu
3 vrchovaté lžíce zakysané smetany
20 dkg kyselých okurek
voda
sůl
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso omyjeme, osušíme, na stranách nařízneme, naklepeme, opepříme a z obou stran osolíme.
Posypeme hladkou moukou a rychle opečeme na rozpáleném oleji.
Opečené maso si zatím dáme stranou.
Na sádle zpěníme cibuli, přidáme 2 vrchovaté lžíce hladké mouky a mícháme dohněda.
Přidáme asi 3,5 dl vody, ve které jsme si rozmíchali masox, hořčici, přidáme maso a dusíme do měkka.
Při dušení samozřejmě nezapomeneme podlévat.
Měkké maso vyndáme, přidáme nahrubo nastrouhané okurky, smetanu a vaříme až okurky změknou.
Pokud bude potřeba, omáčku zahustíme moukou.
Znojemská roštěná
Znojemská roštěná