• 180 ml mléka
• 2 žloutky
• 5 lžic cukru krystal
• 200 ml tučnější smetany
• 1 lžíce práškového zeleného čaje Maccha
• 3 lžíce horké vody
V misce důkladně smícháme horkou vodu s čajem a odložíme.
V malém hrnci zamícháme žloutky s cukrem a dobře šleháním zhomogenizujeme.
Až dokud bude směs světložlutá a vláčná, přidáme do směsi postupně mléko a opět dobře mícháme.
Hrnec se směsí pak ponoříme do většího hrnce s vodou, tu přivedeme k varu a opět mícháme, dokud směs medovitě nezhoustne (může to trvat i 20 minut).
Až je směs hustá a medovitě stéká ze špachtle, ihned odstavíme a hrnec dáme do nádoby se studenou vodou.
Do vychlazované směsi přidáme rozmixovaný zelený čaj a dobře prošleháme (hrnec máme stále ponořený ve studené vodě).
Smetanu jemně našleháme v misce, aby trochu zhoustla, pak vlijeme do směsi, lehce promícháme a necháme vychladnout.
Pak směs nalijeme do nádobky a necháme na cca 4 hodiny zamrazit.
Během mražení několikrát v nádobě lehce promícháme.