Kuchařské recepty pro každého

Žloutkové věnečky II

Potřebujeme tyto suroviny:
160 g hladké mouky
4 vejce
0,25 l mléka
100 g másla
sůl
půl lžičky prášku do pečiva
1 vejce na potření
na krém: 0,5 l mléka + 1 vanilkový pudink + 1 lžíce hladké mouky + 80 g cukru + 1 vanilkový cukr + 2 lžíce rumu + 125 g másla
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Krém připravíme tak, že z mléka, pudinku, hladké mouky, obou cukrů a rumu uvaříme hustou kaši.
Necháme vychladnout a až bude vlažná, zašleháme do ní máslo.
Věnečky připravíme tak, že mléko s máslem a solí přivedeme k varu, pak stáhneme plamen, vsypeme mouku a mícháme až vznikne jakoby "knedlík" a dno hrnce zbělá.
Po mírném zchladnutí postupně jedno po druhém vešleháme vejce a prášek do pečiva.
Na vymazaný a vysypaný plech si vykrajovátkem nebo sklenkou o průměru cca 5 cm vyznačíme kolečka, pístovou zdobičkou naneseme těsto, potřeme vejcem a pečeme při teplotě 180-200°C.
Zkraje neotvíráme, aby těsto nekleslo.
Věnečky hned po vyndání rozřízneme a naplníme krémem.
Žloutkové věnečky II
Žloutkové věnečky II