• 60 dkg hovězí kližky
• 1 velká cibule
• 4 syrové brambory
• sádlo
• sůl
• pepř
• 1 lžíce mleté papriky
• 5 zrnek jalovce
• drcený kmín
• 2 lžíce hotové světlé jíšky
• vývar
Na sádle osmahneme na půlměsíčky nakrájenou cibuli, přidáme sladkou mletou papriku, drcený kmín a jalovec.
Maso omyjeme, očistíme, nakrájíme na kostičky a na připraveném základu jej osmahneme.
Pak maso podlijeme vývarem, podle chuti osolíme, opepříme a dusíme pod pokličkou.
Až je maso skoro měkké, přidáme na kostičky nakrájené syrové brambory a povaříme.
Až změknou maso i brambory, guláš zahustíme hotovou světlou jíškou.
Žižkovský guláš podáváme s chlebem nebo bílým pečivem.