• 1 pórek
• 1 cibule
• 1 řapík celeru
• 1 malý brambor
• 1 vodnice
• 1 malá mrkev
• 3 stroužky česneku
• 250 g špenátu
• 3 malé cibulky
• 1,5 l drůbežího vývaru
• 24 g másla
• 2 natvrdo uvařená vejce
• čtvrt lžičky sušeného kopru
• čtvrt lžičky kurkumy
• sůl
• pepř
Ve velkém hrnci rozehřejeme máslo, přidáme nakrájený pórek a na mírném ohni za občasného míchání smažíme asi 5 minut.
Přidáme nakrájenou cibuli, celer, brambor, vodnici, mrkev a utřený česnek, zalijeme vývarem, přivedeme k varu, přikryjeme a za občasného míchání velmi zvolna vaříme asi 25 minut.
Pak přidáme nahrubo nakrájený špenát, na tenká kolečka nakrájené mladé cibulky, kopr a kurkumu a vaříme asi tři minuty.
Až se špenát provaří, ale zůstane ještě jasně zelený, podle chuti osolíme a opepříme a ihned podáváme.
Zvlášť dáme na stůl misku s nakrájenými vařenými vejci.