• 600 g vepřové kýty
• 50 g uzené slaniny
• 150 g domácí klobásy
• 1 cibule
• 60 g sádla
• 2 lžíce hladké mouky
• sůl
• mletá červená paprika
• pepř
Z masa nakrájíme řízky, mírně naklepeme, nařízneme okraje, osolíme, opepříme a necháme chvíli odležet.
Klobásu rozemeleme, cibuli nakrájíme na plátky a uzenou slaninu nakrájíme na malé kostky.
Na každý řízek položíme mletou klobásu, cibuli a slaninu, přehneme napůl a sepneme.
Maso opečeme na rozpáleném sádle z obou stran doměkka.
Potom maso vyndáme, sádlo zaprášime moukou, přidáme červenou mletou papriku, zalijeme vodou a necháme vařit tak dlouho, dokud se tuk nezačne oddělovat od šťávy.
Šťáva má být světločervená.
Podáváme s brambory nebo rýží.