• 1 kg hlávkového zelí
• 400 g uzeného masa
• 1 cibule
• olej
• sůl
• pepř
• drcený kmín
• 8 velkých zelných listů
• masový vývar
Velké vrchní listy z hlávkového zelí odložíme stranou a zbytek zelí nakrájíme na nudle.
Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na rozehřátém oleji, přidáme nakrájené zelí, sůl, pepř a kmín, osmahneme, pak přikryjeme a dusíme doměkka.
Velké zelné listy povaříme v osolené vodě 5-7 minut.
Pak vyndáme a košťálové části naklepeme.
Uzené maso nakrájíme na malé kostky, osmahneme a promícháme s podušeným zelím.
Směsí naplníme připravené zelné listy, vložíme do vymazaného pekáče a pečeme v troubě 30 minut.
Podle potřeby podléváme masovým vývarem.