• 500 g kysaného zelí
• 500 g uzeného bůčku
• 100 g slaniny
• 2 větší cibule
• 1 lžíce mleté sladké papriky
• 2-3 lžíce hladké mouky
• pepř
• sůl
• 1/4 l šlehačky
Zelí nakrájíme na menší kousky a s uzeným masem uvaříme do měkka.
Můžeme použít i čerstvé, na proužky nakrájené zelí, ale musíme je ke konci vaření přikyselit.
Na kostičky nakrájenou slaninu rozškvaříme, osmahneme na ní nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme sladkou mletou papriku,mouku, chvíli osmahneme a za stálého míchání ředíme vývarem ze zelí a dobře povaříme.
Měkké maso vyjmeme, vykostíme, nakrájíme na kostky, vrátíme do zelí, přidáme povařenou cibulovou jíšku, osolíme, opepříme a dovaříme.
Při podávání dáme na talíř několik lžic smetany a polévkou přelijeme.