Kuchařské recepty pro každého

Zelený salát s chřestem a vejcem

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g zeleného chřestu
300 g rukoly
150 g baby špenátu
100 g polníčku
1 menší pórek
1 jarní cibulka
hrst čerstvého zeleného hrášku
2 vejce
sůl
cukr
citronová šťáva
olivový olej
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Vejce uvaříme natvrdo, necháme zchladnout a oloupeme je.
U chřestu seřízneme spodek stonků, spodní třetiny stonků oloupeme a povaříme ve vodě se lžičkou soli a lžičkou cukru asi tři minuty (neměl by být uvařený doměkka).
Rukolu, špenát a polníček opláchneme a necháme okapat.
Zelené listy zbavíme tužších stonků.
Pórek a jarní cibulku nakrájíme na silnější kolečka.
Na talíře rozdělíme listy salátů, pórek, cibulku, chřest a hrášek a ozdobíme polovinou uvařeného vejce.
Podáváme s čerstvou citronovou šťávou a olivovým olejem k dochucení. Zdroj: http://ona.idnes.cz/jarni-salaty-s-chrestem-cekankou-parmazanem-ci-redkvickami-poi-/recepty.aspx?c=A120425_220219_recepty_job
Zelený salát s chřestem a vejcem
Zelený salát s chřestem a vejcem