• 400 g zeleného chřestu
• 300 g rukoly
• 150 g baby špenátu
• 100 g polníčku
• 1 menší pórek
• 1 jarní cibulka
• hrst čerstvého zeleného hrášku
• 2 vejce
• sůl
• cukr
• citronová šťáva
• olivový olej
Vejce uvaříme natvrdo, necháme zchladnout a oloupeme je.
U chřestu seřízneme spodek stonků, spodní třetiny stonků oloupeme a povaříme ve vodě se lžičkou soli a lžičkou cukru asi tři minuty (neměl by být uvařený doměkka).
Rukolu, špenát a polníček opláchneme a necháme okapat.
Zelené listy zbavíme tužších stonků.
Pórek a jarní cibulku nakrájíme na silnější kolečka.
Na talíře rozdělíme listy salátů, pórek, cibulku, chřest a hrášek a ozdobíme polovinou uvařeného vejce.
Podáváme s čerstvou citronovou šťávou a olivovým olejem k dochucení.
Zdroj: http://ona.idnes.cz/jarni-salaty-s-chrestem-cekankou-parmazanem-ci-redkvickami-poi-/recepty.aspx?c=A120425_220219_recepty_job