• 1/2 hlávky ledového salátu
• 450 g mraženého hrášku
• 2 jarní cibulky
• 1 lžička cukru
• 2 lžíce máslových vloček
• sůl
• bílý pepř
Salát očistíme, vypereme, osušíme a nakrájíme na proužky asi 2 cm široké.
Polovinu dáme do středně velkého rendlíku nebo hlubší pánve.
V horké vodě rozmrazíme hrášek a přidáme jej k salátu (nemícháme).
Jarní cibulky očistíme, nasekáme a spolu s cukrem jimi posypeme hrášek.
Pak ho ještě posypeme vločkami másla a překryjeme zbylým salátem.
Směs dusíme pod pokličkou asi 4-5 minut, až je hrášek zcela měkký.
Rendlíkem přitom občas potřeseme.
Hrášek pak přisolíme, opepříme, upravíme se salátem na mísu a ihned podáváme.