Kuchařské recepty pro každého

Zelený hrášek po francouzsku

Potřebujeme tyto suroviny:
1/2 hlávky ledového salátu
450 g mraženého hrášku
2 jarní cibulky
1 lžička cukru
2 lžíce máslových vloček
sůl
bílý pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Salát očistíme, vypereme, osušíme a nakrájíme na proužky asi 2 cm široké.
Polovinu dáme do středně velkého rendlíku nebo hlubší pánve.
V horké vodě rozmrazíme hrášek a přidáme jej k salátu (nemícháme).
Jarní cibulky očistíme, nasekáme a spolu s cukrem jimi posypeme hrášek.
Pak ho ještě posypeme vločkami másla a překryjeme zbylým salátem.
Směs dusíme pod pokličkou asi 4-5 minut, až je hrášek zcela měkký.
Rendlíkem přitom občas potřeseme.
Hrášek pak přisolíme, opepříme, upravíme se salátem na mísu a ihned podáváme.
Zelený hrášek po francouzsku
Zelený hrášek po francouzsku