• 1,7 kg nakrájených hub
• 600 g cibule
• 900 g zelené papriky
• 4 plechovky fazolí
• 0,5 l oleje
• 0,25 kg cukru krystal
• 40 g soli
• 0,5 kg kečupu
• 0,2 l octa
• 0,2 l vody
• chilli koření
• 5 ks hřebíčku
• 5 ks bobkového listu
• 10 kuliček celého pepře
• 10 kuliček nového koření
Houby 5 minut povaříme a propláchneme.
Cibuli a zelenou papriku nakrájíme, přidáme olej, cukr, sůl, kečup a fazole.
Nálev připravíme z octa, vody, chili koření, hrebíčku, bobkového listu, kuliček celého pepře a kuliček nového koření, povaříme 5 minut.
Zeleninu i nálev smícháme dohromady (koření necháme v nálevu).
Poté plníme do sklenic a sterilujeme asi 20 minut při 80°C.