• 500 g kapusty
• 100 g klobásy
• 1 cibule
• 2 stroužky česneku
• 100 g mrkve
• 100 g celeru
• 80 g rajčat
• 80 g polohrubé mouky
• 2 lžíce oleje
• sůl
• pepř
• bílý jogurt
• petrželová nať
Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme očištěný nakrájený česnek a promícháme.
Přidáme kapustu nakrájenou na nudličky, nakrájený celer a nakrájenou mrkev, osolíme, podlijeme vodou a dusíme do poloměkka.
Pak přidáme nakrájená rajčata a klobásu, podle potřeby dolijeme vodu a přivedeme k varu.
Z mouky, trošky soli a vody vymícháme polotuhé těstíčko, ze kterého vykrajujeme malé halušky, které vkládáme do vroucí zeleniny a za občasného míchání vaříme doměkka.
Při podávání dáme do každé porce lžíci jogurtu a ozdobíme petrželovou natí.