Kuchařské recepty pro každého

Zeleninové rizoto

Potřebujeme tyto suroviny:
320 g rýže
40 g tvrdého sýr (eidam)
2 mrkve
2 petržele
40 g zeleného hrášku
50 g celeru
2 cibule
40 g kečupu
100 g másla
špetka mletého černého pepře
špetka červené papriky
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Kořenovou zeleninu nakrájíme na malé kostky, podlijeme vodou, osolíme a dusíme do měkka.
Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme papriku, pepř, rýži, dobře promícháme, zalijeme vodou a vaříme do měkka.
Do uvařené rýže přidáme dušenou zeleninu se šťávou a dobře promícháme.
Před podáváním rizoto polijeme kečupem a posypeme nastrouhaným sýrem.
Zeleninové rizoto
Zeleninové rizoto