Kuchařské recepty pro každého

Zeleninové krokety

Potřebujeme tyto suroviny:
200 g mrkve
100 g celeru
100 g kedlubny
100 g petržele
masový vývar
sůl
mletý černý pepř
jedno vejce
jedna až dvě lžíce strouhanky
strouhaný tvrdý sýr
sezamová semínka
olej
pažitka
jeden rohlík
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Mrkev, petržel, kedluben a celer očistíme a nakrájíme na menší kousky, osolíme a osmažíme na oleji.
Potom odlijeme menším množstvím masového vývaru, přikryjeme pokličkou a dusíme do měkka.
Během dušení podle potřeby podléváme vývarem.
Pak zeleninu rozmačkáme vidličkou, necháme vychladnout, pak přidáme předem namočený a vymačkaný rohlík, nakrájenou pažitku, žloutek, strouhanku, sezamová semínka, strouhaný tvrdý sýr a tuhý sníh z bílku, osolíme, opepříme a promícháme.
Z masy formujeme menší krokety, které smažíme na pánvi v rozpáleném oleji.
Podáváme nejlépe s vařenou zeleninou.
Zeleninové krokety
Zeleninové krokety