• 200 g mrkve
• 100 g celeru
• 100 g kedlubny
• 100 g petržele
• masový vývar
• sůl
• mletý černý pepř
• jedno vejce
• jedna až dvě lžíce strouhanky
• strouhaný tvrdý sýr
• sezamová semínka
• olej
• pažitka
• jeden rohlík
Mrkev, petržel, kedluben a celer očistíme a nakrájíme na menší kousky, osolíme a osmažíme na oleji.
Potom odlijeme menším množstvím masového vývaru, přikryjeme pokličkou a dusíme do měkka.
Během dušení podle potřeby podléváme vývarem.
Pak zeleninu rozmačkáme vidličkou, necháme vychladnout, pak přidáme předem namočený a vymačkaný rohlík, nakrájenou pažitku, žloutek, strouhanku, sezamová semínka, strouhaný tvrdý sýr a tuhý sníh z bílku, osolíme, opepříme a promícháme.
Z masy formujeme menší krokety, které smažíme na pánvi v rozpáleném oleji.
Podáváme nejlépe s vařenou zeleninou.