• 800 g brambor
• 2 vejce
• 1/2 šálku mléka
• 150 g hladké mouky
• pepř
• sůl
• majoránka
• 2 stroužky česneku
• 150 g oleje na smažení
• 250 g mrkve
• 1 kedlubna
• 100 g sójových výhonků
• 1 pórek
• 150g žampionů
• 1 lžíce cukru
• 2 lžíce oleje
• sůl
• pepř
• salát a pažitka
Brambory oloupeme, dobře omyjeme a nahrubo nastrouháme.
Přilijeme mléko (aby nám brambory nezčernaly), přidáme vejce, česnek a podle chuti sůl, pepř, majoránku.
Bramborák zahustíme hladkou moukou, dobře promícháme a necháme několik minut odpočinout.
Mezitím si připravíme zeleninu.
Mrkev a kedlubnu oloupeme a nakrájíme na silnější nudličky.
Pórek omyjeme a nakrájíme na silnější kolečka.
Žampiony oloupeme nebo jen omyjeme a nakrájíme na tenké plátky.
Mrkev s kedlubnou 10 minut povaříme ve slané vodě.
Z těsta na bramborák usmažíme na velké pánvi placky.
Po upečení bramborák udržujeme v teple.
Na druhé pánvi rozehřejeme olej, přidáme povařenou zeleninu, sójové výhonky, plátky žampionů a pórek.
Vše dobře orestujeme, pak podle chuti osolíme, opepříme a přisypeme také špetku cukru.
Zeleninu lehce zastříkneme trochou vody, tím směs pěkně zkřehne.
Z bramboráků uděláme na talíři kornouty, které naplníme zeleninovou směsí.
Obložíme několika listy salátu a dozdobíme nasekanou zelenou pažitkou.