• 800g brambor
• 3 mrkve
• 500g hrachových lusků
• 4 šalotky
• 2 stroužky česneku
• 2 lžíce olivového oleje
• 250g uzeného masa
• 2 lžíce citrónové šťávy
• 1/2 svazku kopru
• 1 lžíce hořčice
• sůl
• bílý pepř
• kousek pórku
• několik lístků petržele na ozdobu
Brambory a mrkev oloupeme, dobře omyjeme a nakrájíme na malé kostičky.
Mrkev a brambory dáme vařit do litru vody.
Osolíme, lehce opepříme a přivedeme k varu.
Hrachové lusky omyjeme a odštípneme oba konce.
Šalotku oloupeme, nakrájíme na větší kousky a přidáme spolu s hráškem do polévky.
Zeleninu vaříme přibližně 15minut.
Uzené maso uvaříme doměkka a nakrájíme ho na větší kostky.
Když jsou brambory a mrkev měkké, přisypeme nakrájené maso a vše necháme přejít varem.
Pórek dobře vypereme a nakrájíme na silnější kolečka, které přidáme do polévky.
Horkou polévku podle chuti osolíme, opepříme a rozmícháme v ní lžíci hořčice.
Na talíři ji ještě ozdobíme čerstvými zelenými bylinkami.