• 250 g mrkve
• 250 g celeru
• 1 svazek naťových cibulek
• 250 g mletého masa
• 3 rajčata
• 1 vejce
• 1 cibule
• 1 stonek řapíkatého celeru
• 1 l zeleninového vývaru
• 1 lžíce rajčatového protlaku
• sůl
• pepř
• 1 plátek toustového chleba
Toustový chléb namočíme do vody, cibuli nakrájíme.
Smícháme maso, chléb, cibuli a vejce, přidáme protlak, osolíme a opepříme a vypracujeme.
Ze směsi tvoříme malé kuličky.
Celer, mrkev a naťové cibulky rozkrájíme.
Vývar přivedeme k varu a v něm zaváříme masové kuličky.
Pak přidáme celer a mrkev.
Asi po 5 minutách přidáme i cibulky a vaříme, dokud zelenina nezměkne.
Rajčata rozkrájíme na osminky a přidáme je do polévky těsně před dokončením, aby se prohřály.
Dochutíme solí a pepřem.