• 8 vajec
• 1 květák (asi 1kg)
• 2 pórky (přibližně po 150 g)
• 150 g mrkve
• sůl
• 1 cibuli
• 2 lžíce oleje
• 2 balíčky pikantní kari omáčky (každý na 1/4 l tekutiny) nebo půl litru hotové
• čerstvě mletý pepř
• snítku petrželky na ozdobení
Vejce dáme do studené vody a uvaříme natvrdo (zhruba 10minut).
Pak je zchladíme a oloupeme.
Květák a pórky očistíme a opereme.
Květák rozebereme na růžičky.
Pórek nařežeme na kolečka.
Mrkev oloupeme, opláchneme a rozkrájíme na kostičky.
Květák vaříme v osolené vodě zhruba 10minut.
Pak k němu přidáme pórek a mrkev a vaříme ještě dalších zhruba 5minut.
Cibuli oloupeme a rozkrájíme.
V pánvi rozehřejeme olej a cibuli na něm orestujeme.
Zeleninu necháme okapat, vývar si zachytíme a odměříme z něj ½ litru.
Podlijeme jím cibuli a necháme přejít varem.
Připravíme si kari omáčku podle návodu.
Vejce rozpůlíme.
Zeleninu a vejce dáme do omáčky a prohřejeme.
Ochutíme solí a pepřem.
Hotovou směs dáme do mísy, případně ještě dochutíme a ozdobíme snítkou petrželky.