Kuchařské recepty pro každého

Zelenina na kari s vejci

Potřebujeme tyto suroviny:
8 vajec
1 květák (asi 1kg)
2 pórky (přibližně po 150 g)
150 g mrkve
sůl
1 cibuli
2 lžíce oleje
2 balíčky pikantní kari omáčky (každý na 1/4 l tekutiny) nebo půl litru hotové
čerstvě mletý pepř
snítku petrželky na ozdobení
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Vejce dáme do studené vody a uvaříme natvrdo (zhruba 10minut).
Pak je zchladíme a oloupeme. Květák a pórky očistíme a opereme.
Květák rozebereme na růžičky.
Pórek nařežeme na kolečka.
Mrkev oloupeme, opláchneme a rozkrájíme na kostičky.
Květák vaříme v osolené vodě zhruba 10minut.
Pak k němu přidáme pórek a mrkev a vaříme ještě dalších zhruba 5minut.
Cibuli oloupeme a rozkrájíme.
V pánvi rozehřejeme olej a cibuli na něm orestujeme.
Zeleninu necháme okapat, vývar si zachytíme a odměříme z něj ½ litru.
Podlijeme jím cibuli a necháme přejít varem.
Připravíme si kari omáčku podle návodu.
Vejce rozpůlíme.
Zeleninu a vejce dáme do omáčky a prohřejeme.
Ochutíme solí a pepřem.
Hotovou směs dáme do mísy, případně ještě dochutíme a ozdobíme snítkou petrželky.
Zelenina na kari s vejci
Zelenina na kari s vejci