• 40 dkg zelených širokých nudlí
• 1 stroužek česneku
• 1 šalotka
• 2 hrnky listů špenátu
• 1 hrnek sýra ricotta (nebo tvarohu)
• půl hrnku zakysané smetany
• uzený sýr
• tvrdý sýr
• sůl
• máslo
• olivový olej
Nudle uvaříme ve slané vroucí vodě s olivovým olejem a scedíme.
Na rozpuštěném másle podusíme nadrobno nasekanou šalotku a česnek, osolíme, a až cibule zesklovatí, přihodíme na nudličky nakrájené listy špenátu.
Až se špenát mírně podusí, přidáme sýr ricottu a po lžících postupně zakysanou smetanu a několik minut vše povaříme.
Před podáváním upravíme na talíři nejprve nudle, na ně položíme špenátovou omáčku s ricottou a nakonec posypeme nastrouhaným sýrem.