• 600 g čerstvých zelených fazolek
• 3 lžíce olivového oleje
• 2 baculate stroužky česneku
• nakrájené na tenké plátky
• 1 lžíce balzamikového octa
• 3 lžíce nasekané čerstvé máty
• sůl
• pepř
Fazolky zbavte špiček a tuhých vláken, vsypte do vařící vody a povařte pět až šest minut - to aby zůstaly křehké.
Slejte přes cedník a rychle ochlaďte pod tekoucí vodou - tím si zachovají krásně zelenou barvu.
Nechte je dostatečně odkapat, případně rozložte na utěrku, aby opravdu oschly.
Na lžíci oleje osmahněte dozlatova česnek.
I s olejem ho přelijte do servírovací misky a nechte vychladnout.
Přidejte fazolky a opatrně promíchejte.
Zbývající olej, ocet, sůl, pepř a mátu prošlehejte a zálivkou přelijte fazolky s česnekem.