• 600 g vepřového masa (kýta
• krkovice)
• 300 g vepřových jater
• 120 g slaniny
• 200 g cibule
• 3 lžíce sádla
• sůl
• pepř
• grilovací koření
• hladká mouka
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, lehce opepříme, pokapeme olejem, dáme do misky, přikryjeme fólií nebo alobalem a necháme v chladu odpočinout do druhého dne.
Druhý den nakrájíme slaninu na plátky, játra na kousky a plátky naloženého masa nakrájíme na odpovídající velikost.
Cibuli rozkrojíme na čtvrtky a rozdělíme na lístky.
Na jehly napichujeme střídavě vždy plátek masa, slaniny, jater a cibule a opět masa až do vyčerpání zásob.
Takto připravený rožeň opékáme na rozpáleném sádle a přitom ho obracíme (nebo grilujeme).
Sůl a koření použijeme až ke konci tepelné úpravy.