• 600 g koňské roštěné
• slanina
• 2 cibule
• 1 kyselá okurka
• šunka (plátky)
• olej
• hladká mouka
• plnotučná hořčice
• sůl
• pepř
• bobkový list
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran, potřeme asi lžičkou plnotučné hořtice, poklademe anglickou slaninou, kyselou okurku a šunkou a vytvoříme závitky, které obalíme celé v hladké mouce, na oleji orestujeme z obou stran a vyndáme.
Na výpeku osmahneme cibuli nakrájenou na osminky.
Orestované maso dáme do hrnce, přidáme cibuli i s výpekem, 1-2 bobkové listy, osolíme, opepříme a dusíme do měkka.
Podáváme s bramborovou kaší nebo s dušenou rýží nebo s knedlíky.