• 2-3 velké zelné listy
• 1 rajče
• 100 g nastrouhané okurky
• 50 g Tofu
• 1 lžíci olivového oleje
• 100 g jemně mletého vepřového masa
• 2 lžíce pálivého kečupu
• oregano sůl
• pepř
Kapustu očistíme, jednotlivé listy omyjeme a povaříme v osolené vodě.
Prudce ochladíme a necháme okapat.
Listy složíme přes sebe do čtverce (40x50cm).
Zbytek rozkrájíme.
Rozmražené těsto rozválíme do obdélníku 30x40cm.
Ve vodě namočený rohlík vymačkáme, cibuli posekáme.
Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme.
Cibuli a kapustu na ní osmahneme.
Troubu předehřejeme na 180°C.
Smícháme maso, rohlík, směs cibule a kapusty, vejce a smetanu, osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem.
Rozprostřeme na listy a srolujeme, položíme na těsto a zabalíme.
Ze zbylého těsta vykrojíme ozdobné tvary, položíme na závin, potřeme jej žloutkem a pečeme asi 45 minut.