• 400 g rozinek (nejlépe směs tmavých a světlých)
• 100 g jemně nasekaného kandovaného ovoce
• 25 g loupaných nakrájených mandlí
• kůra a šťáva z 1 dobře omytého citronu a 1 dobře omytého pomeranče
• 170 g přírodního cukru
• 2 lžičky koření do perníku
• 2–3 lžíce zavařených brusinek
• trochu alkoholu na zakápnutí
Část citrusové kůry nastrouháme, část ponecháme ve spirálkách.
Kůru, šťávu a všechny ostatní suroviny kromě brusinek dáme do kastrůlku, kde budeme zavařovat a necháme přes noc rozležet v chladu.
Pak uvedeme do mírného varu a pomalu vaříme, až cukr začne houstnout a šťávy mírně karamelizovat(15-20 minut).
Zavařovací sklenice sterilizujeme vroucí vodou.
Do zavařeniny vmívháme brusinky a ještě horkou ji přelijeme do sklenic, zakápneme alkoholem, ihned uzavřeme víčkem a postavíme dnem vzhůru, aby se víčko přichytilo.