• 4 vepřové řízky
• 4 lžíce hladké mouky
• 3 žloutky
• 4 lžíce strouhanky
• 350 g rajčat
• 4 stroužky česneku
• 4 snítky bazalky
• 10 lžic olivového oleje
• sůl
• černý pepř
• 300 g těstovin
• 500 g cukety
• 100 g parmazánu
• 1 lžička citrónové šťávy
Rajčata omyjeme a nakrájíme na kousky.
Česnek oloupeme, bazalku opereme a obojí nasekáme.
Polovinu česneku pak orestujeme na 1 lžíci rozpáleného oleje, přidáme rajčata, ochutíme solí, pepřem i bazalkou a při mírné teplotě přibližně 10 minut podusíme.
Plátky masa opláchneme, osušíme, naklepeme, osolíme, opepříme a postupně obalíme v mouce, rozmíchaných žloutcích a nakonec ve strouhance.
V osolené vodě uvaříme těstoviny (8-18 minut).
Cuketu nakrájíme na plátky a se zbylým česnekem za občasného obracení 4 minuty opékáme na 1-2 lžících rozehřátého oleje.
Osolíme a opepříme.
V pánvi rozehřejeme olej, vložíme obalené řízky a opečeme z každé strany dozlatova.
Maso přelijeme omáčkou, posypeme parmazánem, vložíme do předehřáté trouby a při vyšší teplotě zapečeme 3-5 minut.
Hotové řízky pokapeme citrónovou šťávou.
Těstoviny slijeme a podáváme s masem a cuketami.
Ozdobíme citronem a bazalkou.