• 500 g mletého libového hovězího
• 2 cibule
• 2 mrkve
• 125 g mrazeného hrášku
• 2 stroužky drceného česneku
• 2 lžíce olivového oleje
• 4 lžíce rajčatového protlaku
• 2 lžíce nasekané petrželové natě
• 2 hovězí bujóny smíchané s 50 ml vody
• sůl
• pepř
• na horní vrstvu: 4 velké brambory + 50 g másla + 125 g strouhaného sýra (Eidam
• Čedar apod.)
Ve větším hrnci rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli, drcený česnek a mleté maso a mícháme, dokud není maso hnědé.
Pak přidáme mrkev nakrájenou na kolečka, hrášek, protlak, petrželovou nať, bujón, sůl a pepř a vaříme na mírném ohni asi 20 minut (dokud není mrkev měkká).
Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme.
Až jsou hotové, uděláme z nich kaši za pomoci másla a sýra (podle potřeby můžeme přidat i kapku mléka).
Masovou směs přendáme do větší formy na pečení, na to naneseme všechnu bramborovou kaši, kterou vyrovnáme do stejně tlusté vrstvy a pečeme v troubě nepřikryté 30 minut (nebo dokud kaše nahoře částečně nezhnědne).