Kuchařské recepty pro každého

Zapékané hovězí s bramborovou kaší

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g mletého libového hovězího
2 cibule
2 mrkve
125 g mrazeného hrášku
2 stroužky drceného česneku
2 lžíce olivového oleje
4 lžíce rajčatového protlaku
2 lžíce nasekané petrželové natě
2 hovězí bujóny smíchané s 50 ml vody
sůl
pepř
na horní vrstvu: 4 velké brambory + 50 g másla + 125 g strouhaného sýra (Eidam
Čedar apod.)
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Ve větším hrnci rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli, drcený česnek a mleté maso a mícháme, dokud není maso hnědé.
Pak přidáme mrkev nakrájenou na kolečka, hrášek, protlak, petrželovou nať, bujón, sůl a pepř a vaříme na mírném ohni asi 20 minut (dokud není mrkev měkká).
Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme.
Až jsou hotové, uděláme z nich kaši za pomoci másla a sýra (podle potřeby můžeme přidat i kapku mléka).
Masovou směs přendáme do větší formy na pečení, na to naneseme všechnu bramborovou kaši, kterou vyrovnáme do stejně tlusté vrstvy a pečeme v troubě nepřikryté 30 minut (nebo dokud kaše nahoře částečně nezhnědne).
Zapékané hovězí s bramborovou kaší
Zapékané hovězí s bramborovou kaší