• 600 g vepřové panenky
• 30 dkg anglické slaniny
• 8 brambor
• 1 cibule
• 1 lžička granulovaného česneku
• 1 šlehačka
• sůl
• 1 lžička černého pepře
• 3 lžíce olivového oleje
• půl lžičky tymiánu
• 3 lžičky steak koření
• 1 lžička bazalky
Vepřovou panenku odblaníme, prošpikujemem anglickou slaninou a posypeme směsí koření - steak koření, pepř, granulovaný česnek.
Pak vezmeme potravinářskou folii a maso do ní na chvilku zabalíme.
Brambory nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme na jemné proužky.
Vše vložíme do zapékací misky, posypeme směsí koření - sůl, tymián, bazalka -, promícháme a zalijeme šlehačkou.
Na brambory položíme maso, které polijeme olivovým olejem.
Na maso položíme plátky slaniny, vložíme do trouby a pečeme cca 90 minut při 220°C.
Podáváme teplé.