• 750 g hovězího masa
• 300 g brambor
• 1 cibule
• 3 mrkev
• celer
• 1 pórek
• kmín
• sůl
• černý pepř
• petrželová nať
• olej
• 1,5 l vody
Hovězí maso nakrájíme na menší kostky.
Cibuli nakrájíme nadrobno, brambory a celer nakrájíme na kostky.
Mrkev a pórek nakrájíme na kolečka.
Na velké pánvi rozehřejeme olej a na něm prudce opečeme maso ze všech stran.
Do ohnivzdorné mísy s pokličkou postupně vrstvíme maso, brambory, celer, mrkev, pórek a cibuli.
Každou vrstvu osolíme, opepříme a posypeme troškou kmínu.
Nakonec zalijeme vodou, mísu přikryjem a pečeme v předehřáté troubě při 180°C asi 1 hodinu.
Při podávání posypeme jemně nasekanou zelenou petrželovou natí.