• 4 kusy pangasia
• brambory
• 1 větší mrkev
• 1 menší pórek
• 200 g zakysané smetany
• 150 g bílého jogurtu
• 1 vejce
• sůl
• mletý pepř
• sušená bazalka
• koření na ryby
• mletý kmín
• sezamové semínko
• olivový olej
Pórek pokrájíme, mrkev nastrouháme nahrubo a na rozpáleném oleji krátce osmahneme.
Pekáč vymažeme olejem, nasypeme do něj brambory nakrájené na kousky, osolíme a okmínujeme, na ně rozložíme z obou stran osolené filety, posypeme kořením na ryby, poklademe osmaženou zeleninu, přiklopíme, dáme do předehřáté trouby a pečeme při 200°C.
Smetanu, jogurt a vejce smícháme, lehce osolíme, opepříme a vmícháme 1-2 lžičky bazalky.
Po 20 minutách pekáč vyjmeme z trouby a jeho obsah zalijeme rozmíchanou směsí, posypeme sezamovým semínkem, znovu přikryjeme a vrátíme do trouby.
Po 30 minutách odklopíme a pečeme do asi 10 minut zezlátnutí povrchu.