Kuchařské recepty pro každého

Zapečený pangasius

Potřebujeme tyto suroviny:
4 kusy pangasia
brambory
1 větší mrkev
1 menší pórek
200 g zakysané smetany
150 g bílého jogurtu
1 vejce
sůl
mletý pepř
sušená bazalka
koření na ryby
mletý kmín
sezamové semínko
olivový olej
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Pórek pokrájíme, mrkev nastrouháme nahrubo a na rozpáleném oleji krátce osmahneme.
Pekáč vymažeme olejem, nasypeme do něj brambory nakrájené na kousky, osolíme a okmínujeme, na ně rozložíme z obou stran osolené filety, posypeme kořením na ryby, poklademe osmaženou zeleninu, přiklopíme, dáme do předehřáté trouby a pečeme při 200°C.
Smetanu, jogurt a vejce smícháme, lehce osolíme, opepříme a vmícháme 1-2 lžičky bazalky.
Po 20 minutách pekáč vyjmeme z trouby a jeho obsah zalijeme rozmíchanou směsí, posypeme sezamovým semínkem, znovu přikryjeme a vrátíme do trouby.
Po 30 minutách odklopíme a pečeme do asi 10 minut zezlátnutí povrchu.
Zapečený pangasius
Zapečený pangasius