Kuchařské recepty pro každého

Zapečený květák v sýrové omáčce

Potřebujeme tyto suroviny:
květák
brambory
sladká smetana
máslo
hladká mouka
sůl
pepř
200 g tvrdého sýra
mladá cibulka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Ve vodě povaříme květák.
Do vymazaného pekáče naskládáme na půlku rozkrojené brambory a dáme do trouby péct.
Z másla a hladké mouky uděláme světlou jíšku, vymícháme smetanou a vývarem z květáku.
Do omáčky zamícháme více než polovinu nastrouhaného sýra a mícháme, dokud není omáčka hladká a sýr rozpuštěný.
Pak osolíme a opepříme podle chuti.
Jakmile jsou brambory upečené do měkka, naskládáme na ně vařený květák, zalijeme sýrovou omáčkou, na povrch nasypeme zbytek nastrouhaného sýra a v troubě zapečeme do zlatova.
Při podávání jednotlivé porce zapečeného květáku posypeme nasekanou mladou cibulkou.
Zapečený květák v sýrové omáčce
Zapečený květák v sýrové omáčce