Kuchařské recepty pro každého

Zapečený květák po italsku

Potřebujeme tyto suroviny:
1 květák
150 g šunky
150 g žampionů
1 rajský protlak
tuk
sůl
200 g nastrouhaného sýra
strouhanka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Žampiony nakrájíme na plátky a osmahneme na tuku.
Očištěný květák uvaříme ve slané vodě doměkka, scedíme, rozebereme, posekáme nadrobno a smícháme s podušenými žampiony.
Přidáme ještě nakrájenou šunku, rajčatový protlak a polovinu nastrouhaného sýra.
Směs dáme do pekáče vymazaného tukem a vysypaného strouhankou, posypeme druhou polovinou nastrouhaného sýra a zapečeme v mírně teplé troubě.
Podáváme s bramborami.
Zapečený květák po italsku
Zapečený květák po italsku