Kuchařské recepty pro každého

Zapečený chřest

Potřebujeme tyto suroviny:
25 dkg uzeného masa
25 dkg chřestu
40 dkg brambor
20 dkg kedlubny
25 dkg mrkve
125 ml masového vývaru
15 dkg zmrazeného hrášku
2 dkg másla
10 dkg strouhaného sýra
sůl
pepř
lžíce strouhanky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Brambory uvaříme v osolené vodě, scedíme, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na plátky.
Oloupaný chřest, mrkev a kedlubnu nakrájíme na plátky nebo kostičky a povaříme 10 minut ve vývaru.
Pak přidáme hrášek a osolíme a opepříme.
Plochou ohnivzdornou mísu vymažeme, na dno rozložíme nakrájené maso, na něj dáme brambory a zeleninu, podlijeme vývarem, posypeme sýrem, strouhankou a kousky másla a zapečeme dozlatova v troubě předehřáté na 200°C (asi 30 minut).
Zapečený chřest
Zapečený chřest