• 25 dkg uzeného masa
• 25 dkg chřestu
• 40 dkg brambor
• 20 dkg kedlubny
• 25 dkg mrkve
• 125 ml masového vývaru
• 15 dkg zmrazeného hrášku
• 2 dkg másla
• 10 dkg strouhaného sýra
• sůl
• pepř
• lžíce strouhanky
Brambory uvaříme v osolené vodě, scedíme, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na plátky.
Oloupaný chřest, mrkev a kedlubnu nakrájíme na plátky nebo kostičky a povaříme 10 minut ve vývaru.
Pak přidáme hrášek a osolíme a opepříme.
Plochou ohnivzdornou mísu vymažeme, na dno rozložíme nakrájené maso, na něj dáme brambory a zeleninu, podlijeme vývarem, posypeme sýrem, strouhankou a kousky másla a zapečeme dozlatova v troubě předehřáté na 200°C (asi 30 minut).