Kuchařské recepty pro každého

Zapečený candát s houbami

Potřebujeme tyto suroviny:
800 g candáta
100 g másla
500 g vařených brambor
150 g hub
70 g tvrdého sýra
2 vejce natvrdo 1 větší cibule
sůl
na zálivku: 50 g másla + 40 g hladké mouky + 200 ml smetany + sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Candáta vykostíme, naporcujeme, osolíme, opečeme na másle, vložíme do zapékací misky vymazané máslem a přikryjeme plátky vařených brambor, nadrobno nakrájenou cibulí a houbami podušenými na másle.
Směs osolíme a přidáme plátky vařených vajec.
Nakonec zalijeme připravenou smetanovou zálivkou, posypeme strouhaným sýrem a zapečeme v dobře vyhřáté troubě.
Smetanovou zálivku připravíme tak, že z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme smetanou, rozšleháme, osolíme a povaříme.
Zapečený candát s houbami
Zapečený candát s houbami