• 12 žampiónů
• 2 lžíce oleje
• 60 g strouhaného sýra
• 200 g pečeného vepřového masa
• 1 cibule
• 2 lžíce oleje
• 1 žloutek
• 3 lžíce bílého vína
• 1 lžička hladké mouky
• 40 g strouhaného sýra
• kari
• worcester
• sůl
• 2 lžíce šťávy z pečeného masa
Z o čištěných žampiónů odřízneme třeně a hlavičky trochu vyhloubíme.
Hlavičky žampiónů osolíme a velmi krátce podusíme na oleji.
Maso se šťávou umeleme a na masovém mlýnku.
Drobně nakrájenou cibuli a jemně nakrájené žampiónové třeně osmažíme na oleji, zasypeme moukou, osmažíme, přidáme mleté maso, víno, koření a sůl a krátce podusíme.
Do směsi vmícháme strouhaný sýr a žloutek a naplníme hlavičky žampiónů.
Posypeme je strouhaným sýrem a zepečeme pod grilem nebo v hodně vyhřáté troubě.
Podáváme s dílky citrónu a se slaným pečivem