Kuchařské recepty pro každého

Zapečené žampióny s masovou náplní

Potřebujeme tyto suroviny:
12 žampiónů
2 lžíce oleje
60 g strouhaného sýra
200 g pečeného vepřového masa
1 cibule
2 lžíce oleje
1 žloutek
3 lžíce bílého vína
1 lžička hladké mouky
40 g strouhaného sýra
kari
worcester
sůl
2 lžíce šťávy z pečeného masa
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Z o čištěných žampiónů odřízneme třeně a hlavičky trochu vyhloubíme.
Hlavičky žampiónů osolíme a velmi krátce podusíme na oleji.
Maso se šťávou umeleme a na masovém mlýnku.
Drobně nakrájenou cibuli a jemně nakrájené žampiónové třeně osmažíme na oleji, zasypeme moukou, osmažíme, přidáme mleté maso, víno, koření a sůl a krátce podusíme.
Do směsi vmícháme strouhaný sýr a žloutek a naplníme hlavičky žampiónů.
Posypeme je strouhaným sýrem a zepečeme pod grilem nebo v hodně vyhřáté troubě.
Podáváme s dílky citrónu a se slaným pečivem
Zapečené žampióny s masovou náplní
Zapečené žampióny s masovou náplní