• 300 g těstovin
• 100 g vlašských ořechů
• 150 g švestkových povidel
• sůl
• špetka mletého hřebíčku
• 100 g ovocného cukru
• máslo
• 3 lžíce jemně sekaných sušených švestek
Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě téměř doměkka, pak je scedíme, necháme okapat, promícháme s kouskem másla, polovinu jich dáme do vymazané zapékací misky a na to nasypeme směs mletých vlašských ořechů a ovocného cukru.
Pokud jsou povidla příliš hustá, trošku je naředíme horkou vodou a smícháme se špetkou mletého hřebíčku.
Ochucená povidla nalijeme na těstoviny a na to nasypeme jemně sekané sušené švestky.
Celé to přikryjeme zbylými těstovinami, ještě je pokapeme troškou rozpuštěného másla a zapečeme v předehřáté troubě při 200°C asi 15 minut.