• 500 g těstovin
• 500 g mletého masa
• 2 velké cibule
• 5 stroužků česneku
• 1 plechovka rajčat
• 1 plechovka červených fazolí ve slaném nálevu
• sůl
• mletý pepř
• olej
• 200 g tvrdého sýra
Na troše oleje zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájený česnek a mícháme do zesklovatění cibule.
Přidáme mleté maso a za stálého míchání opékáme do zhnědnutí.
K masu vyklopíme rajčata z plechovky i se šťávou - pokud jsou celá, tak je nakrájíme na kousky - , osolíme, opepříme, promícháme a chvíli necháme dusit.
Fazole vysypeme z plechovky na sítko, propláchneme vodou a přidáme k masu.
Vmícháme uvařené scezené těstoviny, přesypeme do pekáče a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C.
Po deseti minutách povrch posypeme strouhaným sýrem, vrátíme do trouby a necháme sýr roztavit.