Kuchařské recepty pro každého

Zapečené těstoviny s mletým masem

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g těstovin
500 g mletého masa
2 velké cibule
5 stroužků česneku
1 plechovka rajčat
1 plechovka červených fazolí ve slaném nálevu
sůl
mletý pepř
olej
200 g tvrdého sýra
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Na troše oleje zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájený česnek a mícháme do zesklovatění cibule.
Přidáme mleté maso a za stálého míchání opékáme do zhnědnutí.
K masu vyklopíme rajčata z plechovky i se šťávou - pokud jsou celá, tak je nakrájíme na kousky - , osolíme, opepříme, promícháme a chvíli necháme dusit.
Fazole vysypeme z plechovky na sítko, propláchneme vodou a přidáme k masu.
Vmícháme uvařené scezené těstoviny, přesypeme do pekáče a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C.
Po deseti minutách povrch posypeme strouhaným sýrem, vrátíme do trouby a necháme sýr roztavit.
Zapečené těstoviny s mletým masem
Zapečené těstoviny s mletým masem