• 700 g čerstvých hřibů
• 400 g větších těstovin
• 2 cibule
• 4 žloutky
• 400 ml smetany
• 3 lžíce másla
• 100 ml vývaru
• 1 lžíce mouky
• sůl
• pepř
• 1 lžíce čerstvého kopru
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a přidáme k nim jednu lžíci másla.
Houby očistíme a nakrájíme.
Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a spolu s houbami osmahneme za stálého míchání na másle.
Pak podlijeme vývarem a přikryté dusíme čtvrt hodiny.
Ochutíme solí a pepřem.
Do máslem vymazaného pekáče navrstvíme těstoviny a houby s cibulí.
Z mouky a másla připravíme zásmažku, přidáme k ní smetanu a velmi pečlivě mícháme.
Pak sundáme z plamene, přidáme žloutky, sůl, pepř a nasekaný kopr.
Touto omáčkou zalijeme těstoviny v pekáči a zapečeme v předehřáté troubě při 180°C asi půl hodiny.