• 600 g telecí kýty
• 80 g šunky
• 6 žampiónů
• 2 cibule
• 40 g másla
• 3 lžíce olivového oleje
• 300 g špaget
• 50-100 ml kysané smetany
• 150 ml masového vývaru
• 4 lžíce struhaného sýra
• 50 g hladké mouky
• sůl
• pepř
Špagety uvaříme podle návodu na obalu.
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji masovým vývarem, na mírném ohni asi 30 minut povaříme a necháme vychladnout.
Pak přidáme smetanu a důkladně promícháme.
Na troše másla zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájené žampiony, krátce podusíme a necháme stranou.
Z telecí kýty nakrájíme 4 řízky, osolíme a po obou stranách opečeme na oleji.
Do 2/3 omáčky zamícháme nadrobno nakrájenou šunku, hotové špagety a dušené žampiony, to dáme do zapékací mísy, navrch položíme řízky, přelijeme zbylou omáčkou, posypeme strouhaným sýrem, pokapeme máslem a v troubě zapečeme.