• 1 balení bramborových špeclí
• 400 g anglické slaniny
• 250 g Eidamu
• 2 vejce
• 2 velké cibule
• palička česneku
• 1 dcl bílého vína
• sůl
• bílý pepř
• olivový olej
Špecle uvaříme v dostatečném množství slané vody, uvařené scedíme, propláchneme proudem studené vody a promícháme s olivovým olejem, aby se nelepily.
Cibuli nakrájíme na nudličky a na rozpáleném oleji ji zesklovatíme, přidáme česnek nakrájený na tenké plátky a slaninu nakrájenou na malé kousky a osmahneme, až bude slanina dozlatova.
Eidam nastrouháme na jemném struhadle a promícháme se syrovými vejci a bílým vínem, okořeníme pepřem, přimícháme špecle a slaninu s cibulí a česnekem, směs nalijeme do zapékací misky a necháme v troubě zapéct.