• 500 g filé
• 1 pórek
• citrónová šťáva
• směs koření na ryby
• 200 ml zakysané smetany
• 100 g tvrdého sýra
• sůl
• olej
• petrželová nať
• rajčata
Filé nakrájíme na kousky a pokapeme citrónovou šťávou.
Přikryjeme a necháme půl hodiny odležet v chladničce.
Pórek očistíme, omyjeme, odkrojíme nejtmavší části a zbytek nakrájíme na kolečka.
Sýr nastrouháme a rozmícháme ve smetaně.
Odleželé filé osolíme, posypeme kořením na ryby a v rozpáleném oleji je společně s pórkem zvolna po obou stranách opečeme.
Zapékací mísu nebo pekáček vymažeme olejem, vložíme do mí filé s pórkem, zalijeme smetanou a zapečeme v troubě na 200°C.
Při podávání posypeme nasekanou petrželkou a obložíme omytými a nakrájenámi rajčaty.