Kuchařské recepty pro každého

Zapečené růžičkové kapusty

Potřebujeme tyto suroviny:
600 g růžičkové kapusty
300 g brambor
250 ml smetany
sůl
pepř
1 jarní cibulka
olej na smažení
máslo na vymazání
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Růžičkovou kapustu očistíme, omyjeme, vložíme ji do vroucí osolené vody a přibližně 5 minut povaříme.
Potom vodu slijeme, kapustičky propláchneme studenou vodou, necháme okapat, přendáme do větší máslem vymazané zapékací misky, zalijeme je 2/3 smetany a osolíme a opepříme.
Brambory oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle, polovinu dáme do studené vody a na druhou část nalijeme zbytek smetany, osolíme a opepříme.
Brambory se smetanou opatrně rozložíme na kapustičky a vše dohromady vložíme do předem vyhřáté trouby.
Pečeme při 200°C asi 30 minut.
Abychom vytvořili z brambor zlatavou a křupavou kůru, vyndáme zbylé brambory z vody, necháme je důkladně okapat nebo je můžeme osušit v utěrce a co nejrychleji je osmažíme na rozpáleném oleji.
Pak osmažené brambory přendáme do zapékací mísy na kapustičky a ještě chvíli je společně krátce zapečeme.
Zapečené růžičkové kapusty
Zapečené růžičkové kapusty