Kuchařské recepty pro každého

Zapečené plněné zelí

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g vepřového masa
1 hlávka zelí
2 cibule
2 stroužky česneku
tuk
sůl
pepř
2 lžíce mleté červené papriky
kmín
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso nakrájíme na menší kostky a promícháme s rozetřeným česnekom, osolíme a necháme odstát.
Pak pomeleme, přidáme mletou červenou papriku, pepř a kmín.
Nakrájenou cibuli zpěníme na rozpáleném tuku a masovou směs chvíli podusíme. Zelí rozebereme na listy, ty spaříme vroucí vodou a vyložíme jimi jednou vrstvou vymazanou bábovkovou formu, potřeme masovou směsí a opět položíme listy, a tak dokola, než se forma naplní.
Navrch naskládáme 2 až 3 vrstvy listů, přikryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě asi 1 hodinu.
Zapečené plněné zelí
Zapečené plněné zelí