• 400 g vepřového masa
• 1 hlávka zelí
• 2 cibule
• 2 stroužky česneku
• tuk
• sůl
• pepř
• 2 lžíce mleté červené papriky
• kmín
Maso nakrájíme na menší kostky a promícháme s rozetřeným česnekom, osolíme a necháme odstát.
Pak pomeleme, přidáme mletou červenou papriku, pepř a kmín.
Nakrájenou cibuli zpěníme na rozpáleném tuku a masovou směs chvíli podusíme.
Zelí rozebereme na listy, ty spaříme vroucí vodou a vyložíme jimi jednou vrstvou vymazanou bábovkovou formu, potřeme masovou směsí a opět položíme listy, a tak dokola, než se forma naplní.
Navrch naskládáme 2 až 3 vrstvy listů, přikryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě asi 1 hodinu.