• velké cibule
• česnek
• sušená šunka
• parmazán
• smetana na vaření
• sůl
• pepř
• rozmarýn
• bazalka
Cibule oloupeme, kořínky jen mírně seřízneme, aby cibule držela pohromadě, a povaříme v osolené vodě 20-30 minut (podle velikosti).
Pak cibule vyndáme, necháme trochu zchladnout a zešikma vnitřek vykrojíme (ne celý, stěny a spodek musí zůstat).
Vnitřky cibule nakrájíme nadrobno, osmahneme na másle, přidáme na kostičky nakrájenou šunku, nasekaný česnek a bylinky a zalijeme kapkou smetany.
Pak odstavíme přidáme nastrouhaný parmazán a promícháme.
Touto směsí plníme cibule.
Kolem cibule omotáme šunku, připíchneme ji párátky, posypeme sýrem a zapečeme v troubě dozlatova.