• větší vařené brambory
• cca hrnek mletého masa
• cibule
• česnek
• špek nebo slanina
• sůl
• koření dle chuti
• libeček nebo petrželka
• sýr na strouhání
• smetana
Uvařené brambory ve slupce podélně rozkrojíme a vydlabeme(necháme tenčí bramborové stěny).
To, co jsme vydlabali, rozdělíme na větší a menší část.
Větší část utřeme a do hmoty přidáme dle chuti nastrouhaný sýr, koření a libeček nebo petrželku a důkladně promícháme.
Na pánvi osmahneme na špeku či slanině cibulku, přidámemleté maso, česnek a oblíbené koření.
Nakonec vmísíme oddělené menší množství vydlabané bramborové hmoty.
Až bude vše spojené, natlačíme směs z pánve postupně do každé brambory a zarovnáne zároveň s bramborou.
Na vrch uděláme z připravené kaše lžičkou nebo tvořítkem kopečky, které posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme smetanou.
Pečeme v troubě cca na 180°C do zlatova.